maandag 22 oktober 2012

Recept: Gebakken mosselen

Photos by me

Twee keer in mijn leven heb ik mosselen gegeten. De eerste keer waren ze gekookt, de tweede keer waren ze gebakken. Samen met T zocht ik op het internet naar recepten voor mosselen. We hadden beiden geen idee hoe deze beestjes in elkaar staken. Wikipedia vertelde ons dat mosselen veel eiwitten bevatten: niet te veel eten dus als je daar niet tegen kan! Wat we nog meer te weten kwamen is dat het mosselseizoen van half juli tot half april loopt. Verder durfde ik niet te lezen, want eigenlijk zijn het maar smerige levende wezentjes die je maar beter smakelijk op kunt eten zonder te veel informatie te vergaren. Een echt recept hebben we overigens niet gevolgd. T en ik hebben verschillende recepten gelezen en deze samengevoegd tot ons 'ik-heb-nog-nooit-mosselen-gebakken recept'.

zondag 21 oktober 2012

Socialize!

Romantic not disgusting yet is nu ook te vinden op Facebook! 


Als je graag op de hoogte wordt gehouden via Facebook, klik dan snel op
 'Vind ik leuk'

Happy sunday, allemaal!

zaterdag 20 oktober 2012

Honeybun, sugarplum

























bakerella.com

Mijn naasten zijn altijd vrolijk rond mijn tentamenperiode: ze likken hun vingers erbij af. Ik, daarentegen, probeer mijn angsten te onderdrukken door de oven op 220 graden Celsius te zetten en de mixer op turbo. Ik bak mijn stress goudbruin en besmeer het laag voor laag met romige mascarponecrème. Mijn geurige, zoete baksels compenseren mijn kleurloze, vermoeiende angst.
Waarom wil ik in hemelsnaam altijd taarten bakken op het moment dat ik andere verplichtingen heb zoals mijn tentamens voorbereiden? Hoe dichter bij de testdag, hoe groter de hoeveelheid taarten, toetjes en koekjes op mijn to-bake lijst. Ik heb geen tijd voor literatuur, geen tijd voor samenvattingen en geen tijd voor oefentoetsen. Ik heb alleen maar tijd voor die natte red velvet cake, die brownies met hazelnoten en slierten karamelsaus en die regenboogcupcakejes met vanille botercrème. Ik wil geen beproeving. Ik wil alleen maar proeven.

In de tijd dat een taart had kunnen bakken, kreeg ik via het internet deze taarten in het oog. Mmm.