1. Je moet weten dat je één bouillonblokje nodig hebt per halve liter water. Ik gebruik groentebouillonblokjes, maar smaken verschillen uiteraard.
2. Je begint met het fruiten van een uitje en wat knoflook in olie in de soeppan.
Verder kun je met de soep doen wat je wilt! Hieronder zie je een bloemkool variant en een salade van gegrilde kip, mango, avocado en tomaat.
Photos | © Stasja Kapitonov
Wat heb je nodig?
2 bloemkolen
1 prei
3 aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
olie
water
Wat moet je doen?
Kook 1 liter water in een waterkoker. Neem een flinke soeppan, fruit de ui en bak de knoflook. Doe het water in de pan en gooi er twee bouillonblokjes bij. Breng het water aan de kook en gooi de aardappel in blokjes van twee bij twee centimeter in de pan. Gooi de roosjes van anderhalve bloemkool in de pan en snij de prei in ringen. Gooi de prei er ook bij en laat de soep koken tot alles zacht en gaar is. Bak ondertussen de overige bloemkoolroosjes en de spekjes. Als de groenten in de soep gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Doe de soep in een bord of kom en leg er wat gebakken bloemkool en spek op.
oioioi dat klinkt lekker. Soep is ook een van mijn favorieten. Helaas is vriendlief er waat minder dol op...
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze pagina meteen tussen mijn favorieten gezet, dan kan ik hem binnenkort ook een keer maken.
http://marloeseventually.blogspot.com
Ik houd ook echt heel erg van soep, alleen bloemkool dan weer niet haha! Die salade klinkt wel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog heb je :)
Klinkt lekker. Een combinatie die ik niet zelf zou bedenken
BeantwoordenVerwijderen