zaterdag 1 december 2012

Russische blini met gehakt en zure room!






















Russen eten pannenkoeken niet met kaas en spek. Een echte Rus eet z'n pannenkoek met kaviaar of zure room en verse jam. Aangezien ik uit Rusland kom, krijg ik als eerste vraag meestal: 'Spreek je ook Russisch?' Het antwoord is dan ja. Vervolgens krijg ik de vraag: 'Eet je thuis ook Russisch?' Helaas moet ik die vraag beantwoorden met 'Niet zo heel vaak, maar mijn moeder kookt als ze zin heeft wel eens iets uit haar moederland.' Zo ook vandaag. Wij aten echte Russische Блины с фаршем (pannenkoeken met gehakt).


Benodigdheden 

Blini
- 1 liter melk
- 2 eieren
- 250g zelfrijzend bakmeel
- 1 el zout
- 5 el suiker
- 4 el zonnebloemolie

Gehakt
- 500g rundergehakt
- 5 hardgekookte eieren
- 2 grote uien

Extra
- zure room

Wat ga je doen?

Blini

Stap 1: Doe het zelfrijzend bakmeel in een mengkom. Doe hier een klein beetje van de melk bij om het meel te mixen zonder dat het gaat klonteren, ongeveer 250 ml.
Stap 2: Neem een glas en doe hier melk, de suiker en het zout in. Het maakt niet uit hoe veel melk je in het glas doet. Deze stap zorgt ervoor dat de suiker en het zout oplossen. Als de suiker en het zout zijn opgelost, doe je het glas melk in de mengkom. Doe de rest van de melk dat nog in het pak zit ook in de mengkom. In totaal doe je 1 liter melk in het beslag. Het mengsel moet niet te waterig zijn, maar ook niet te dik.
Stap 3: Doe de eieren en de zonnebloemolie bij het beslag en mix het beslag nog 1 minuut.
Stap 4: Bak de pannenkoeken in grote koekenpannen.

Gehakt

Stap 1: Kook de eieren hard, pel ze en scheid het eigeel van het eiwit. Snijd het eiwit fijn.
Stap 2: Snijd de uien fijn en fruit ze goudbruin in een grote koekenpan.
Stap 3: Rul het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Meng het eiwit, de ui en het gehakt in een grote kom en verpulver het eigeel erover. Goed mengen!

Blini met gehakt

Stap 1: Doe wat gehakt in het midden van een pannenkoek. Vouw de pannenkoek dicht zoals op de foto's te zien is. Serveer met wat zure room.













8 opmerkingen:

  1. yum! dit heeft iemand tijdens mijn exchange gemaakt. Superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo lekker uit!
    Misschien toch een keer mijn horizon verbreden en dit proberen te maken!

    Leuke blog, je hebt een nieuwe volger!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh, dat lijkt me zoo lekker! Ga ik een keer proberen te maken. :) Grappig dat je ook romantisch in je blogtitel hebt; gelijk even een kijkje nemen. Ik vind je blog erg leuk en ik ga je borrelgarnituur vlaggetjes DIY zaterdag gebruiken voor de hapjes op mijn verjaardagsfuifje; leuk en makkelijk! Ik volg je. :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is ook heerlijk! Mijn blogtitel komt uit een van de nummer van een van mijn favoriete bands: Phoenix. Leuk dat je de DIY gaat doen! Ik ga eens een kijkje nemen op jouw blog! Groetjes

      Verwijderen