woensdag 23 januari 2013

Recept: courgettesalade



Photo: (c) Stasja Kapitonov

Mmmmm.. Deze groene salade is super lekker en super makkelijk te maken! Laat het pak gemengde ijsbergsla voor een keertje in de Appie liggen en maak in plaats daarvan deze mooie salade.

Wat heb je nodig?

Voor de salade:
- feta
- 1 courgette
- 1 komkommer
- geroosterde pijnboompitjes 
- cherrytomaatjes

Voor de dressing:
- sweet chili saus
- 1 sinaasappel
- peper en zout
- knoflookteentje

Handig:
- Kaasschaaf 

Wat moet je doen?

Stap 1: Schaaf de courgette met de kaasschaaf in plakken. Snijd de komkommer over dwars door midden. Verwijder de zaadjes met een lepeltje en schaaf de komkommer ook in dunne plakken. Besprenkel met wat peper en zout.

Stap 2: Doe twee eetlepels sweet chili saus in een kommetje en voeg daarbij 3 eetlepels sap van de sinaasappel toe. Voeg vervolgens 1 theelepel worcestersaus, een geraspt knoflookteentje en wat peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

Stap 3: Verdeel de courgette- en komkommerplakken over een snijplank of groot bord. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en verdeel over de courgette en komkommer. Sprenkel de geroosterde pijnboompitjes over de salade en verkruimel als laatst de feta over de salade.

Stap 4: Vlak voordat je de salade serveert besprenkel je de salade met de dressing.




4 opmerkingen:

  1. Is rauwe courgette lekker? Ik gebruik het eigenlijk alleen in warme gerechten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja! Erg lekkere notige smaak. Alleen ik denk dat het minder lekker is als je dikke stukken rauwe courgette gaat eten. Heel fijn geraspt is het heerlijk :) Probeer het eens zou ik zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er super NOMNOM uit :D

    BeantwoordenVerwijderen