zaterdag 6 april 2013

Recept: red fruit pavlova


























"Wie houdt er nu niet van slagroom, 
suiker en vers fruit?" 


Pavlova is naar mijn idee het makkelijkste dessert dat je kan maken. En bovendien scoort het goed. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van slagroom, suiker en vers fruit? Je kunt op zich alle soorten fruit gebruiken. Mix bijvoorbeeld wat passievrucht door de slagroom voor een frisse touch. De enige tip is om geen nat fruit op het slagroom te leggen (lees: kliederboel gegarandeerd).

Wat heb je nodig?

- Fruit naar keuze
- 4 eieren (eiwit)
- 150 gram witte basterd suiker
- 250ml slagroom + eetlepel suiker

Wat moet je doen?

Stap 1: verwarm de oven voor op 120 graden.

Stap 2: Deze stap is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een plastic kom gebruikt die ontvet is. Dit kun je doen door de kom met een beetje citroensap in te smeren en de kom vervolgens droog te maken met een papiertje.

Stap 3: Scheid het eigeel van het eiwit en doe de vier eiwitten in de ontvette kom. Mix de eiwitten luchtig en voeg de suiker in delen toe. Wanneer het eiwit glanzend wit is en je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat het eiwit eruit valt, is het klaar.

Stap 4: Leg de eiwitten met een lepel op een bakplaat met bakpapier. Maak een mooie cirkel en maak in het midden een kuiltje.

Stap 5: Bak de eiwitten 1,5 uur in de oven en laat de merengue vervolgens afkoelen.

Stap 6: Klop de slagroom met wat suiker stijf en verdeel over de merengue. Snijd het fruit en verdeel over de slagroom.




























8 opmerkingen:

  1. Pavlova is zo goed! Ook lekker met (gekarameliseerde) noren en karamelsaus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I just found your blog on foodgawker. You're pictures are beautiful;-) I love the chair;-)
    Cheers sabrinasue;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Sabrinasue! Thanks so much. I really appreciate that. Thank you for visiting!

      Verwijderen
  3. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wilde graag even met je delen dat dit er echt ongelofelijk lekker uitziet, dat ik je blog al een tijdje in stilte volg, dat ik fan ben, en dat ik vind dat je een prachtige naam hebt!
    Liefs, Anouck

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief!!! Vind ik ontzettend leuk om te horen, heel erg bedankt :) xxx

      Verwijderen