woensdag 12 juni 2013

Recept: Kokosslagroom

Kokosslagroom is een leuke, verrassende variatie op normale slagroom. Het is bovendien makkelijk te bereiden. Je kunt de kokosslagroom op verschillende manieren maken: met een blik kokosmelk of met een pakje kokosroom.


Wat heb je nodig?
- kokosroom/melk 
- eventueel wat vanillesuiker of vanille-extract 

Als je een blik gebruikt, zet het blik dan een nachtje in de koelkast. Je zult merken dat de dikke melk naar boven drijft en dat al het water onderin het blik blijft drijven. Voor de slagroom heb je alleen het dikke bovenste gedeelte van het blik nodig. Schep dat er dus uit en laat het waterige deel in het blik. Het kan ook zijn dat je hele blik vol zit met dikke melk, lucky you! Als je een pakje kokosroom gebruikt, zoals ik heb gedaan, kun je het hele pakje gebruiken.

Mix de kokosroom of kokosmelk (ong. 200ml) met een mixer en voeg geleidelijk een zakje vanillesuiker toe of laat de suiker weg. Als de room niet dik wil worden, voeg dan een klein beetje Klop-fix van Dr. Oetker toe. Klop-fix zorgt er namelijk voor dat slagroom stevig blijft. Voeg de Klop-fix tijdens het mixen toe aan de kokosroom. 

Tip: Je kunt allerlei smaken aan de kokosslagroom toevoegen. Limoen en kokos gaan heel erg goed samen. Voeg daarvoor een beetje limoen-extract toe tijdens het kloppen. Of mix bijvoorbeeld een beetje cacaopoeder door de slagroom. 


1 opmerking:

  1. hmm lekker, ik ben gek op kokos dus dit is echt een leuk idee!

    xx Marjolein http://www.anotherfashionlover.nl

    BeantwoordenVerwijderen