donderdag 13 juni 2013

Recept: mini kokos&mango chocoladetaart


Eerder schreef ik over een leuke variatie op reguliere slagroom: kokosslagroom. Maar wat kun je er precies mee? Kokos gaat natuurlijk goed samen met chocolade, maar ook met mango! Dus waarom geen mini kokos mango choco cake?


Wat heb je nodig?

voor de cake
- klein bakblik (ong. 15cm)
- 1 ei
- 50g bloem
- 50g suiker
- 40g boter
- snufje zout
- 1/3 zakje vanillesuiker
- 40g pure chocolade

voor de vulling en versiering
- kokosslagroom (200ml)
- geraspte mango
- geroosterde amandelen
- theelepel cacaopoeder

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een klein bakblik in. Leg wat bakpapier op de bodem zodat de cake er makkelijk uit kan. Zet een kleine pan op het vuur en doe de boter en de chocolade in de pan. Laat het smelten. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en het ei toe. Mix goed tot een glad beslag. Zeef vervolgens de bloem door het chocolademengsel. Laat de mix even afkoelen en giet in het bakblik. Zet het bakblik ongeveer 40 minuten in de oven. Het kan ook langer duren. Houd de cake goed in de gaten.

Stap 2: Wanneer de cake is afgekoeld kun je hem door midden snijden. Mix een eetlepel kokosslagroom met wat geraspte mango en geroosterde amandelen. Smeer dit tussen de twee cakes. Smeer de rest van de kokosslagroom aan de buitenkant van de cake. Bestrooi de cake met wat cacaopoeder en wat amandelen.


3 opmerkingen: