zaterdag 30 juni 2012

Zon, zee + rebajas

Als je op zoek bent naar een goedkope alles-in-een zomervakantie moet je de stad Barcelona zeker eens bezoeken. Boek goedkoop een ticket via transavia, maar let bij deze luchtvaartmaatschappij goed op je koffer: deze blijft een enkele keer achter op de vertrekplaats en zonder je zonnebrandcreme en zwemoutfit ben je natuurlijk niet Barca-proof. Als je zeker wilt zijn dat je koffer met je meereist en daarnaast een gratis broodje kaas met een biertje wenst te nuttigen, boek je - ver van tevoren - een ticket bij KLM. Pak bij aankomst op vliegveld El Prat de Aerobus naar Placa de Catalunya voor zo'n E5,50. Goed. Je bent er. Wat nu? Breng je koffer eerst eens naar het appartement dat je via airbnb.com geboekt hebt. Op Airbnb verhuren onder andere Barcelonezen hun reserve kamertjes voor een prikkie aan toeristen zoals wij.

Rebajas
Kom je om je geld te spenderen aan onnodige maar leuke kledingstukken en accesoires, dan boek je je ticket tussen 1 juli en eind augustus. De uitverkoopperiode is bij de wet vastgesteld en de Barceloneze winkelketens nemen het ervan. Als je bij de Mango of de Zara shopt, ben je sowieso gemiddeld een tientje goedkoper uit. Als je nog krapper bij kas zit ga je shoppen bij de Mango-outlet. Voor eco-friendly, niet-zweverige hebbedingetjes shop je bij Natura. Verder zijn er nog allerlei leuke winkels die we in Nederland moeten missen zoals de Topshop, Oysho, Blanco, Sfera en Lefties. Deze winkels vind je aan het eind van de Ramblas of je kunt als je van het strand komt even langswippen bij het winkelcentrum Maremagnum in Barceloneta.

Honger?
Jai-ca is een echte Spaanse tapasbar in de wijk Barceloneta. Hier moet je niet te laat aan komen kakken, want de bar is binnen no-time bomvol met niet-Engels sprekende Spanjaarden en reserveren is niet mogelijk. Hou de Hollandse avondeettijd aan of kom in de middag en geniet van warme en koude lokale tapas. Wil je goedkope tapas en een Budweiser biertje voor maar 1 euro? Ga dan naar bar Can Eusebio. Als je geen zin hebt in tapas, maar graag cheap'n'chic a-la-carte wilt eten, ga je naar restaurant Flamant vlakbij de universiteit. Hier bestel je een hip opgemaakte tournedos voor 11 euro en het smaakt nog goed ook. Wat je ook doet: eet absoluut niet aan de Ramblas en houd je tas goed bij je.

What else?
Na het shoppen bezoek je de standaard bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en de andere hondervijftigduizend werken van Gaudi. Als je van strandfeestjes houdt, bezoek je Barcelona tijdens (off) Sonar in juni. Mac Arena Mar beach club is altijd wel in voor een latertje.


Shoppen: 
Mango outlet Carrer de Girona 37
Carrer de Tamarit 169 


NaturaCarrer de Consejo de Ciento 304


Eten: 

Jai-ca Calle de Ginebra 13
Metro Barceloneta


Can EusebioVila i Vila 84


FlamantRue Enrique Granados 23


2 opmerkingen: