zaterdag 28 juli 2012

Spannende pannenkoeken
Photos | © Stasja Kapitonov

Pannenkoeken als ontbijt, lunch of avondeten. Ik lust het op ieder moment van de dag, maar die eeuwige Hollandse pannenkoeken met kaas en spek kennen we nu wel. Daarom maakte ik de Amerikaanse variant en daarbij ook nog eens verse sinaasappelsap. Mmmmm...


In Amerikaanse televisieseries zien de pannenkoeken er altijd idyllisch uit: perfect, luchtig, dik en klein. Het lijkt een hele opgave om deze Amerikaanse pancakes te bereiden, maar er is eigenlijk maar één verschil met de gewone dunne pannenkoeken. Bij gewone pannenkoeken doe je de eieren in z'n geheel bij de bloem, bakmeel en melk. Bij Amerikaanse pannenkoeken scheid je het eiwit van het eigeel. Het eiwit klop je stijf en het eigeel meng je met de melk, bakpoeder en bloem. Vervolgens spatel je het eiwit door het eigeelmengsel om het luchtig te maken. Het is dus een klein, maar beduidend verschil.

Omdat het zo'n warme dag was, wilde ik wat tijd besparen. Ik heb een beetje valsgespeeld en de pannenkoeken niet from scratch gemaakt. Ik heb een pannenkoekenmix gekocht waarbij je eieren en melk moet toevoegen. Het eiwit heb ik van het eigeel gescheiden, het eigeel deed ik bij de mix en het eiwit klopte ik stijf. Vervolgens spatelde ik het eiwit door de pannenkoekenmix en bakte ik kleine pannenkoekjes in wat boter en olie. Een kleine tip: boter verbrandt niet als je er wat olie bij doet!
3 opmerkingen:

  1. Wauw wat ziet dat er ontzettend lekker uit! Ik had geen idee dat dat de truc was, leuke tip dus! Thanks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit hier nu echt te watertanden, ziet er onwijs lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel! Nu lukt het zelfs mij om lekkere pancakes te bakken! :)

    BeantwoordenVerwijderen