zaterdag 9 februari 2013

Behind the scenes: kitchen tools

Tussen al het eten op romantic not disgusting yet door leek het mij leuk om de tools waarmee het gemaakt wordt eens door te nemen. Er staan waarschijnlijk een boel dingen in de top tien die je kent. Maar misschien leer je toch nog iets nieuws! Een kaasschaaf kun je bijvoorbeeld niet alleen voor kaas gebruiken, maar ook voor komkommer of courgette ;) De keukenspullen staan in willekeurige volgorde.

1. Mini garde. Dit gebruik ik om dressings mee te mengen.

2. Knoflookpers. Nooit meer knoflook pellen! Stop het knoflookteentje met schil in dit apparaat en pers de knoflook. De schil blijft achter en die gooi je na het persen weg. Easy!

3. Weegschaal. Dit ding ziet er gewoon mooi uit. Voor grote hoeveelheden is het handig, maar voor kleine zou ik toch een digitale weegschaal gebruiken. Wie mooi wil zijn...

4. Opscheplepel met gaatjes. Dit is handig om de viezigheid die aan het oppervlak van het water drijft weg te scheppen wanneer je bouillon of aardappelen kookt.

5. Kaasschaaf. Deze gebruik je dus niet alleen voor kaas. Maak mooie, dunne plakken komkommer of courgette voor in een salade.

6. Glazen fles. Hier bewaar ik mijn verse sapjes in. Pers wat sinaasappel en wortel en vul de fles ermee.

7. Kunststof spatel. Dit is echt de perfecte spatel. Je schept hiermee al je beslag uit een bolle kom. Alle restjes neem je mee met deze flexibele spatel.

8. Staafmixer. Dit is echt iets wat je in huis moét hebben. Pureer hiermee je groentensoep en vruchtjes voor een vruchtensaus of een smoothie.

9. Stokjes. Stokjes gebruik je niet alleen om mee te eten. Een vriendinnetje van mij gebruikt de stokjes zelfs om de truffelsaus door de spaghetti te roeren. Voordeel: geen krassen in je pan.

10. Scherpe koksmessen. Zonder goede, scherpe messen ben je nergens in de keuken. Al het snijwerk gaat tien keer sneller. Deze stalen messen zijn uit één deel gemaakt, dus je hebt meer grip dan wanneer er een plastic handvat aan zit (welke er af kan vallen als je er te veel druk op zet). Investeer in goede messen dus!

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Je hebt echt helemaal gelijk dat je zonder scherpe messen echt nergens bent. Bij mijn ouders hadden we nooit echt goede en scherpe messen en mistte ik het ook niet echt. Tot ik op mijzelf ging wonen en een goede messenset aanschafte. Ik kan me nu echt niet meer voorstellen hoe je kan koken zonder goede scherpe messen!!

  Liefs Rosie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik heb alleen last van botte messen, dus een goede messenslijper hoort eigenlijk ook nog in de top 10.

   Verwijderen
 2. Super post !! :)


  Ik kwam toevallig op je blog en ben direct verslaafd dus ik volg je nu gewoon !:)

  Kom gerust een keer langs als je tijd heb :)

  Liefs,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij maakt echt leuke posts! Kende je blog nog helemaal niet. En zo'n weegschaal wil ik ook nog heel graag hebben.
  http://contentable.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen