woensdag 22 mei 2013

Recept: Salade met biefstuk en asperges


Deze salade bevat redelijk veel ingrediënten, maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als je wil. Ik vind zelf dat er altijd een beetje fruit in een salade moet zitten voor een compleet smaakpalet (zout + zoet, denk aan salted caramel). Helaas was ik het 'zoetje' (oh, wat haat ik dit woord) vergeten in te slaan. Dus de aardbeitjes, granaatappelpitjes of framboosjes moet je er maar bij denken!Wat heb je nodig?
1 entrecote
3 radijsjes
zak rucolamelange
1 wortel
1 courgette
8 asperges
Parmezaanse kaas
bosuitje
(Rood fruit)

Dressing:
3 el mayonaise
2 tl mosterd
Sap van een halve limoen
scheut olijfolie

Wat moet je doen?
Stap 1: Verdeel de sla over een snijplank of over ongeveer zes borden. Rasp de courgette en wortel in slierten of dunne plakken. Verdeel de courgette en wortel over de sla.

Stap 2: Bereid de rest van de groenten voor: snijd de radijsjes in bijna doorzichtige plakjes, rasp de kaas en snijd de bosui in ringetjes. Dep alvast de entrecote droog en besprenkel met zout en peper en olijfolie.

Stap 3: Grill de asperges gaar en snijd iedere asperge schuin af in drie stukken. Verdeel de asperges over de sla. Grill de entrecote ongeveer 2 minuten aan iedere kant, misschien zelfs wat korter of langer (ligt aan de dikte van het vlees) en laat het vlees rusten op een bord met wat olijfolie. Gebruik bijvoorbeeld het bord waar je het vlees op hebt gekruid.

Stap 4: Verdeel het vlees,de radijsjes, bosui en kaas over de sla.

5 opmerkingen: