zaterdag 5 oktober 2013

Toko test: bloem voor banh cuon


























Na het bekijken van dit youtube-filmpje wilde ik zelf proberen om Vietnamese gestoomde rijstrolletjes te maken, dus besloot ik een zak speciale banh cuon-meel te kopen bij de toko en dit te testen.

Banh cuon-meel is een mix van tapioca-meel en rijstmeel. Door er water bij te voegen wordt het een waterig wit mengsel dat gestoomd moet worden, en dat deed ik.

Mijn advies is om dit nooit zelf te maken! Dit gestoomde goedje smaakt nog smeriger dan je ergste nachtmerrie. Bij gebrek aan een betere, duidelijkere omschrijving: zelf-gestoomde banh cuon smaakt naar een combinatie tussen schimmel en plastic en heeft de structuur van kleverige, smeltende inktvis.

Beoordeling: loop in de toko met een grote boog om deze bahn cuon mix heen: don't try this at home!



















5 opmerkingen:

  1. oh haha ik vond de foto op FB er spannend uit zien, dus ik dacht ik neem even een kijkje, maar blijkbaar geen succes. Bedankt voor het onderzoeken, ik zal het nooooit proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha jeetje, het ziet er wel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kom een keer bij ons thuis eten stas ;) Wedden dat je forever banh cuon wilt? ;)

    BeantwoordenVerwijderen