vrijdag 29 juni 2012

voor sushi-maagden en anderen

Foto: Stasja Kapitonov
Sushi. De voedselhype van de laatste jaren. Het Japanse goedje kun je tegenwoordig zelfs in je lokale supermarkt vinden, maar wat is nou echt lekker? Als je nog nooit sushi hebt gegeten - wat ik me niet kan voorstellen - moet jouw mening over deze lekkernij niet gevormd worden door een smaakloze ontmaagding.


Je eerste keer sushi. Waar ga je heen? 


#1 Ohashi te Arnhem. www.ohashi.nl


Hier ga je sushi eten als je een hongerige student bent. Van maandag t/m donderdag heeft dit restaurant namelijk studentenkorting op vertoon van je collegekaart. Een aantal jaar geleden was de onbeperkte sushi hier E11,50 - wat vandaag de dag ongelooflijk is. Tegenwoordig betaal je een redelijke prijs: E19,50 - E23,50. Ga hier zeker naartoe!


#2 Sushi Today te Utrecht Galgenwaard. www.sushitoday.nl


Vanaf Utrecht Centraal pak je de bus richting Galgenwaard. 5 minuutjes uit het raam kijken en je bent er. Voor de zoetekauw: naast de lekkere sushi hebben ze vele verschillende minitoetjes die je na je sushi nog naar binnen mag proppen! Denk aan crème brulee, tiramisu, panna cotta en een chocoladefontein.


#3 Sumo onder andere te Amsterdam, Breda en Den Haag. www.restaurantsumo.com


Sumo heeft het uiterlijk van een chique vreetschuur en leeft dit na wat betreft de sushi. Je bestelt lekker veel, maar niet meer dan je op kunt. Reserveer van tevoren en geniet 2,5 uur van de sushi en warme gerechten. Neem er een kopje Japanse thee bij.


#4  Shabu Shabu onder andere te Rotterdam, Amersfoort en Amsterdam. www.shabushabu.nl


Net als Sumo is Shabu Shabu een luxe vreetschuur. De restaurants zijn groot, maar de bediening is snel. De sushi is smeuïg en de zalm smelt op je tong.


#5 Genroku te Amsterdam. www.genroku.nl


Vlakbij de Dam vind je Genroku. Je herkent het aan de grote, groene, lichtgevende woorden 'all you can eat'. Hier eet je onbeperkt sushi, maar als je wil kun je ook onbeperkt sushi eten én onbeperkt cola light e.d. drinken voor E28,50!


Absolute no-go's:


Soho Sushi te Amsterdam: voor smaakloze sushi en een cd van Beyonce op repeat.


Ask the Chef te Arnhem: voor slechte bediening en minimale benutting van de all-you-can-eat regeling aangezien je slechts twee stuks sushi per ronde mag bestellen. Dat betekent met honger naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten