donderdag 5 juli 2012

Een taartje, broodje of een borrel

Toen ik net in the big city Amsterdam kwam wonen, kende ik niet veel eet-, drink- en rendez-vousplekjes. Het was een kwestie van tijd en vriendschap dat ik ze tegen zou komen. Het is leuk om in de volgende tentjes met je vrienden of liefjes af te spreken. Dit is slechts een bescheiden selectie uit het grote aantal interessante cafés in Amsterdam.

De Balie Kleine Gartmanplantsoen 10

De Balie ken je al vóórdat je in Amsterdam komt wonen, aangezien het niet te missen is wanneer je het summum der poppodia Paradiso bezoekt. In dit Grand Café kun je op een bankje aan het raam zitten en naar de gegadigden voor het Leidse Plein kijken. Het is hier niet gek om je laptopje mee te nemen en in je eentje een kopje thee of koffie te leuten. Ook 's avonds kun je hier terecht voor een diner of een borrel, maar dan zonder laptop.


De Laatste Kruimel  Langebrugsteeg 4

Tijdens het winkelen krijg je na twee, drie uurtjes meestal wel trek. De Burgerking en KFC zijn in de buurt, maar daar ga je altijd al heen. Kom die Kalverstraat uit en loop eens richting het Spui naar de Langebrugsteeg. Dit is een piepklein steegje en daar zul je het heel kleine, schattige cafeetje De Laatste Kruimel vinden. Heb een teiltje bij je, want als je voor de etalage met cheesecake, worteltaart, chocoladetaart en quiche staat, ga je geheid kwijlen. De kiwi-smoothie is een aanrader. Een van de eigenaren van De Laatste Kruimel, Pavel, werkte eerst als kok bij de Bakkerswinkel. Ook leuk om te zitten.

De Laatste Kruimel

Katoen Oude Turfmarkt 153

Vlakbij De Laatste Kruimel is café Katoen. Als je niet zo'n zin hebt in koffie en taart, kun je hier lekkere tomatensoep of een (duur) broodje eten. Het ziet er binnen en buiten heel knus uit en 's avonds is het leuk om hier wat te drinken, maar er is meestal geen plek. Ga toch even langs. Wie weet heb je geluk!

Café Katoen / foto: cafekatoen.nl Hannekes Boom Dijksgracht 4

Naast de klimmuur en tegenover het NEMO vind je een leuk plekje om je zomeravonden door te brengen. Een pand dat waarschijnlijk toch al gesloopt moest worden is verbouwd naar een grof, industrieel café. Je hebt uitzicht op het water en je kan een kleedje meenemen waarmee je op het gras kan zitten. Als je een bootje hebt, kun je hier zelfs aanmeren. Er staat altijd een leuk muziekje op en het is niet ver van het centraal station. Soms is er zelfs een all-you-can-eat barbecue en donderdags is er bij Hannekes Boom een kunst-, cultuur-, muziek- en eetavondje. Als je vanaf centraal het pontje naar NDSM-werf pakt, kom je terecht bij een soortgelijk café aan het water: Noorderlicht.

Hannekes Boom
Verder kun je eens kijken bij Skek, Dwaze Zaken, The End Karaoke, Roest, Lux en Chicago Social Bar.
1 opmerking:

  1. Wat een leuke tentjes. Hannekes Boom ziet er wel heel gezellig uit voor een Zomerse avond

    BeantwoordenVerwijderen