zaterdag 20 oktober 2012

Honeybun, sugarplum

bakerella.com

Mijn naasten zijn altijd vrolijk rond mijn tentamenperiode: ze likken hun vingers erbij af. Ik, daarentegen, probeer mijn angsten te onderdrukken door de oven op 220 graden Celsius te zetten en de mixer op turbo. Ik bak mijn stress goudbruin en besmeer het laag voor laag met romige mascarponecrème. Mijn geurige, zoete baksels compenseren mijn kleurloze, vermoeiende angst.
Waarom wil ik in hemelsnaam altijd taarten bakken op het moment dat ik andere verplichtingen heb zoals mijn tentamens voorbereiden? Hoe dichter bij de testdag, hoe groter de hoeveelheid taarten, toetjes en koekjes op mijn to-bake lijst. Ik heb geen tijd voor literatuur, geen tijd voor samenvattingen en geen tijd voor oefentoetsen. Ik heb alleen maar tijd voor die natte red velvet cake, die brownies met hazelnoten en slierten karamelsaus en die regenboogcupcakejes met vanille botercrème. Ik wil geen beproeving. Ik wil alleen maar proeven.

In de tijd dat een taart had kunnen bakken, kreeg ik via het internet deze taarten in het oog. Mmm.


beckyhiggins.com


plantfoodfabulous.com
lovethemmadly.com
ibreatheimhungry.com10 opmerkingen:

 1. mmmm lekker. succes met je tentamens ))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Okee, nu heb ik trek.
  succes met je tentamens en de voorbereidingen daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Maria en Marloes :) Ik denk dat ik na mijn tentamens maar eens aan een taart ga beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg hier honger van! Vind je blog erg leuk en ik ben je met bloglovin gaan volgen, hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schrijf jij leuk! en wat bak je heerlijke dingen.. althans of het lekker is weet ik natuurlijk niet maar zo ziet het er wel uit, ik kan me er ook helemaal in verliezen om de lekkerste dingen te maken ;)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! wat heerlijk die kleuren met al die laagjes, vooral die eerste lijkt me erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mm, wat ziet dat er lekker uit! En hoe herkenbaar, als ik toetsweek heb dan heb ik ook opeens superveel creatieve energie haha ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen