zaterdag 16 maart 2013

Recept: B&W raspberry brownies




























Wat heb je nodig?

Donker beslag
- 125g chocola (puur of melk)
- 125g roomboter
- 100g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 100g suiker
- half vanillestokje

Wit beslag
- 125g chocola (wit)

- 125g roomboter 
- 100g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 100g suiker
- half vanillestokje

Topping
- witte chocola
- frambozen

Coulis (saus)
- 1 doosje bevroren framboosjes
- 50g suiker
- 3el water


Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Schraap het merg uit een half vanillestokje en doe het in een mengkom. Voeg drie eieren toe en mix tot een luchtig mengsel. Voeg ondertussen 100g suiker in delen toe.

Stap 2: Smelt 125g boter in een pan en voeg de witte chocolade toe zodat het smelt. Meng de chocolade met de boter.

Stap 3: Meng voorzichtig de boterchocolade door het eimengsel. Doe de warme boter niet te snel bij de eieren, want het ei kan gaan schiften. Dan krijg je een omelet en dat wil je niet.

Stap 4: Herhaal stap 1 t/m 3 voor de melk- of pure chocola.

Stap 5: Verdeel het donkere en witte beslag over een ingevette, met bakpapier beklede schaal van ongeveer 20x30 cm.

Stap 6: Snijd de witte chocola in stukjes en verdeel over het beslag. Verdeel ook de verse frambozen over het beslag.

Stap 7: Doe de brownies 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna minimaal 2 uur afkoelen voordat je ze aansnijdt.

Stap 8: Maak nu de frambozencoulis. Doe het bevroren frambozen in een steelpannetje en voeg het water en de suiker toe. Laat het even koken en zeef vervolgens de coulis, zodat het pulp verwijderd is. Doe het sap terug in de steelpan en laat het inkoken. Als de coulis niet van een sateprikker afdruppelt, is het klaar. Laat de coulis afkoelen voordat je het serveert.



















5 opmerkingen: