dinsdag 18 juni 2013

Recept: magnetron lemon curd

Deze lemon curd is een heerlijke dikmaker, but do i care? No! Lemon curd is heerlijk met scones, op pannenkoeken, als taartvulling of als glazuur op koekjes. En je kunt het ook nog eens invriezen en opwarmen wanneer je het nodig hebt.


Wat heb je nodig?
(voor ong. 200ml lemon curd)

- 1 ei
- 40g roomboter
- 75g suiker
- 1 citroen (rasp en sap)

Wat moet je doen?

Stap 1: Doe de boter ongeveer twee minuten in de magnetron totdat het is gesmolten.

Stap 2: Rasp en schil de citroen. Meng het ei, de citroensap en -rasp en de suiker goed door elkaar. Doe de gesmolten boter bij dit mengsel en roer goed.

Stap 3: Doe het mengsel ongeveer 4 minuten in de magnetron. Haal de curd iedere minuut uit de magnetron om te roeren. Als het mengsel dik is en op de lepel blijft zitten, dan is het klaar. Laat het mengsel goed afkoelen. Wanneer het afkoelt zal het nog dikker worden.

Stap 4: Doe de lemon curd in een potje en laat even afkoelen. Als je teveel hebt gemaakt, kun je wat je over hebt invriezen en een andere keer gebruiken. Gebruik de verse lemon curd overigens wel direct. Je kunt de lemon curd niet lang bewaren.

Tip: Gebruik een kommetje met een oortje zodat je de curd goed uit de magnetron kan halen. De lemon curd wordt erg heet in de magnetron!
3 opmerkingen: