dinsdag 9 juli 2013

Recept: ricotta-soja pannenkoekjes zonder suiker


























Het kan lastig zijn om pannenkoekjes extra dik te krijgen, maar met dit recept heb je zeker te weten een pannenkoekje van ongeveer een centimeter dik. Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met sojamelk in plaats van gewone melk en het opgeklopte eiwit en de bakpoeder zorgen ervoor dat de pannenkoekjes lekker luchtig en dik zijn.


Wat heb je nodig?
Voor 3 porties van 4 pannenkoekjes

- 140g ricotta
- 75ml sojamelk
- halve tl bakpoeder
- 60g bloem
- 1 ei
- snufje zout
- beetje olie om in te bakken

Wat moet je doen?

Stap 1: Mix de ricotta met de sojamelk en het ei tot een glad mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe en mix tot een glad beslag. Klop het eiwit luchtig en meng door het beslag.
Stap 2: Zet een pan op middelhoog vuur en warm wat olie op. 1 eetlepel beslag vormt 1 pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes goudbruin en serveer eventueel met wat jam of poedersuiker.
















2 opmerkingen: