vrijdag 29 juni 2012

Broodje gegrilde biefstuk met paprikamelange


Honger? Maak een lekker doch makkelijk en snel broodje beef! 


Wat heb je nodig?
biefstuk op kamertemperatuur
potje geroosterde paprika in olie
peterselie
knoflook 
rode peper
olijfolie
zout
peper

Doen!
Smeer je biefstukje in met olijfolie en doe er aan beide kanten zout en peper op. Zet een grillpan op hoog vuur. Als je het ziet roken, bak je je biefstukje per kant 2-4 minuten (ligt aan de dikte) rosé. Laat de biefstuk in wat aluminiumfolie rusten. Gooi de sappen die vrijkomen niet weg: volgens Jamie Oliver is biefstuksap net als goud. 

Snijd een paar paprikaatjes in blokjes, snijd een beetje rode peper fijn, snijd de peterselie fijn en pers de knoflook. Meng alles door elkaar.

Snijd de biefstuk in plakjes en smeer het paprikamengel op de biefstuk. Leg dit lekkers op een ciabattabroodje en val aan. 


Foto: Stasja Kapitonov


2 opmerkingen: